Στις εργασίες συντήρησης στο έργο των Σκουριών στη Χαλκιδική θα περιοριστεί ο καναδικός όμιλος Eldorado Gold, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Η εξέλιξη είναι σε συνέχεια της μη έκδοσης από το υπουργείο Περιβάλλοντος των απαιτούμενων αδειών για την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που αφορά το εργοστάσιο στις Σκουριές, όπως και για ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, την μετακίνηση των αρχαιοτήτων από την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία υπέβαλε, όπως σημειώνει η ανακοίνωση, τρεις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας με στόχο την προάσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων της.

Ζητά, δηλαδή, δικαστική προστασία εναντίον της αποτυχίας του υπουργείου Περιβάλλοντος -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- όσον αφορά την έκδοση των αδειών ρουτίνας, οδηγώντας σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του έργου των Σκουριών.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος, λόγω της μη συμμόρφωσής του με προγενέστερες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από το ΣτΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης