Η Amazon σχεδιάζει να σταματήσει να δέχεται πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών Visa στη Βρετανία από τον επόμενο χρόνο. Σύμφωνα με το CNBC, η Amazon ανακοίνωσε σε ορισμένους πελάτες ότι από τις 19 Ιανουαρίου και μετά, η εταιρεία δεν θα δέχεται πλέον τις πιστωτικές κάρτες της Visa που εκδίδονται στη Βρετανία «λόγω των υψηλών προμηθειών που χρεώνει η Visa για τις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες».

Η Visa νωρίτερα φέτος αύξησε τις προμήθειες που χρεώνει για τις συναλλαγές μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το Brexit, το ανώτατο όριο της ΕΕ στις προμήθειες δεν ισχύει πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι προμήθειες. Η Mastercard έχει αυξήσει επίσης τις προμήθειες στις συναλλαγές μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πελάτες της Amazon ενημερώθηκαν ότι θα εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν χρεωστικές κάρτες – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκδίδονται από τη Visa – και πιστωτικές κάρτες εκτός της Visa όπως της Mastercard και της American Express.

Η Visa ανέφερε  ότι είναι «πολύ απογοητευμένη που η Amazon απειλεί να περιορίσει τις επιλογές των καταναλωτών στο μέλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες της Visa στο Amazon U.K. κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου», όπως δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της Visa.

«Έχουμε μια μακροχρόνια σχέση με την Amazon και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για επίλυση του ζητήματος, ώστε οι κάτοχοι των καρτών μας να μπορούν να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες της Visa στο Amazon U.K. χωρίς τους περιορισμούς της Amazon από τον τον Ιανουάριο του 2022», πρόσθεσε.

Η Amazon κατηγόρησε τη Visa για τις υψηλές προμήθειες. «Το κόστος της αποδοχής πληρωμών με κάρτα εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο για τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να παρέχουν τις καλύτερες τιμές για τους πελάτες τους», δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της εταιρείας. «Το κόστος θα έπρεπε να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου λόγω της τεχνολογικής προόδου, αλλά αντίθετα συνεχίζει να παραμένει ψηλά ή ακόμη και να αυξάνεται», πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης