Ποσό 7 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του εργοστασίου της εταιρείας παραγωγής παραθύρων και θωρακισμένων πορτών, Doral η οποία έχει τεθεί υπό εκκαθάριση, δαπάνησε η εταιρεία διέλασης αλουμινίου, Aluminco, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Αργύρης Καρράς.

Η νεοαποκτηθείσα μονάδα παραγωγής που εντάσσει στο δυναμικό της η εταιρεία θα προσθέσει παραγωγικό εκτόπισμα 7.000 τόνων σε ετήσια βάση και θα ξεκινήσει να λειτουργεί εντός του πρώτου τετραμήνου του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης θα χρειαστεί την προσθήκη μίας νέας γραμμής παραγωγής διέλασης αλουμίνίου, για την αγορά και την εγκατάσταση της οποίας απαιτείται η δαπάνη 9 εκατ. ευρώ.

Η απόκτηση του εργοστασίου πραγματοποιήθηκε μέσω της διαδικασίας πλειστηριασμού, ενώ η εν λόγω εγκατάσταση είχε διακόψει την λειτουργία της από το 2013, δεδομένων των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων με τα οποία ήρθε αντιμέτωπη η Doral.

Η εταιρεία προέβη στη συγκεκριμένη εξαγορά αποκλειστικά μέσω ιδίων κεφαλαίων, ενώ το συνολικό ύψος της επένδυσης σε βάθος πενταετίας για την ενίσχυση της συγκεκριμένης παραγωγικής μονάδας θα ανέλθει στα 20 εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων θα καλυφθεί και με χρηματοδότηση από τον τραπεζικό τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη συγκεκριμένη κίνηση η Aluminco θα προσθέσει στην παραγωγική της δυναμική και μία τέταρτη γραμμή παραγωγής εκτός από την τρίτη γραμμή που εγκατέστησε στο εργοστάσιο των Οινοφύτων και τέθηκε σε λειτουργία εντός του 2021.
Στα 56 εκατ. ευρώ ο τζίρος του 2021

Για το 2021 ο κύκλος εργασιών της Aluminco θα ανέλθει στα 56 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου με ρυθμό ανάπτυξης άνω του 35%. Ταυτόχρονα οι εξαγωγές αποτελούν το 55% του τζίρου του ομίλου και η επιχείρηση διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 60 χώρες. Το Ebitda θα ανέλθει στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Νέα φωτοβολταϊκή εγκατάσταση για ιδιοπαραγωγή ενέργειας ως απάντηση στην ενεργειακή κρίση

Στεκόμενος στην επιβάρυνση που δέχεται το σύνολο της βιομηχανίας αλλά και η επιχείρησή του από το υψηλό ενεργειακό κόστος, ο κύριος Καρράς σημείωσε ότι η εταιρεία του έχει να αντιμετωπίσει δύο κύρια έξοδα ενέργειας που απορρέουν από τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με διπλασιασμό και τριπλασιασμό των τιμών.

«Παρά το γεγονός ότι παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, τα περιθώρια αντίδρασης από πλευράς μας είναι μειωμένα. Σε επίπεδο επενδύσεων δημιουργήσαμε μία νέα εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη των Οινοφύτων και προσθέτουμε ένα ακόμη φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1MW που θα μας φέρει σε θέση να καταναλώνουμε την ενέργεια που παράγουμε, περιορίζοντας σημαντικά το κόστος».

Πηγή: Capital

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης