H Apple προσέγγισε την ιαπωνική Nissan Motor τους τελευταίους μήνες για μια στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν για λόγους διαφορών σχετικά με το branding, ανέφεραν οι βρετανικοί Financial Times και αναμεταδίδει το αμερικανικό  δίκτυο Fox Business.

Οι επαφές διήρκεσαν ελάχιστα και οι διαπραγματεύσεις δεν πέρασαν σε υψηλά εταιρικά κλιμάκια, αναφέρεται στο ρεπορτάζ, σύμφωνα με πηγές με γνώση του ζητήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατασκευάστρια των iPhone ζήτησε ουσιαστικά τη δημιουργία οχημάτων με το σήμα και το brand Apple, γεγονός που η Nissan θεώρησε ότι την υποβιβάζει σε απλό πάροχο εξαρτημάτων, αναφέρει το Fox.

Εκπρόσωποι των Nissan και Apple δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο.

Το πρακτορείο Reuters είχε αναφέρει τον Δεκέμβριο ότι η Apple σχεδιάζει να προχωρήσει στην ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων και στην παραγωγή τους ακόμη και μέσα στο 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα η Hyundai Motor ανακοίνωσε τη διακοπή των διαπραγματεύσεών της με την Apple για την παραγωγή αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων, μόλις έναν μήνα μετά την έναρξή τους.

Οι συζητήσεις Apple και Hyundai, μάλιστα, φέρονται να είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2018 για κάποιου είδους συνεργασία, με τη νοτιοκορεατική εταιρεία ωστόσο να εμφανίζεται ιδιαίτερα επιφυλακτική και τελικά να τις οδηγεί σε ναυάγιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης