Σταθερή ανάπτυξη καταγράφει η Sanofi, με τα καθαρά κέρδη των δραστηριοτήτων της το 2ο τρίμηνο του 2019 να αγγίζουν τα 1.641 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,3% και 4,9% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος.
 
Οι καθαρές πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 8.628 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 5,5% σε στοιχεία αναφοράς, 3,9% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER) και 5,8% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος/σταθερή διάρθρωση (CER/CS). Η αύξηση αυτή προέρχεται από τα θετικά αποτελέσματα της εταιρείας στις μονάδες Ειδικής Φροντίδας, Εμβολίων και τις Αναδυόμενες Αγορές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πωλήσεις της Sanofi Genzyme αυξήθηκαν κατά 21,8% χάρη στις ισχυρές επιδόσεις της κυκλοφορίας του dupilumab.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, οι πωλήσεις της μονάδας Εμβολίων αυξήθηκαν κατά 24,7%, αποτυπώνοντας κυρίως την ανάκαμψη και την ανάπτυξη του Pentaxim στην Κίνα, καθώς και τη χαμηλή βάση σύγκρισης, ενώ οι πωλήσεις του τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας αυξήθηκαν κατά 1,1%, καθώς η ανάπτυξη στις ΗΠΑ υπερκάλυψε τις μειωμένες πωλήσεις στην Ευρώπη που επηρεάστηκαν από την πώληση μη στρατηγικών προϊόντων.

Οι πωλήσεις της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας μειώθηκαν κατά 10,4% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος/σταθερή διάρθρωση (CER/CS) λόγω των μειωμένων πωλήσεων του τομέα του Διαβήτη, ενώ τέλος οι πωλήσεις των Αναδυόμενων Αγορών κατέγραψαν διψήφια ανάπτυξη (αύξηση κατά 10%), στηριζόμενες στις αυξημένες πωλήσεις των μονάδων Εμβολίων και Σπάνιων Παθήσεων.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2ου τριμήνου, η εταιρεία προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή για το σύνολο της χρήσης 2019. Ειδικότερα, τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή για το 2019 αναμένεται πλέον να σημειώσουν αύξηση κατά περίπου 5% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος, εξαιρουμένων απρόβλεπτων δυσμενών εξελίξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Olivier Brandicourt, Sanofi Chief Executive Officer, σχολίασε σχετικά: “Η Sanofi συνεχίζει να βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, καταγράφοντας ισχυρές επιχειρηματικές επιδόσεις το δεύτερο τρίμηνο, με οδηγό την επιτυχημένη κυκλοφορία του dupilumab που σημειώνει μια εντυπωσιακή πορεία στην ατοπική δερματίτιδα και το άσθμα στις ΗΠΑ. Οι μονάδες Ειδικής Φροντίδας και Εμβολίων συνέβαλαν σημαντικά σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές.

Η αυξημένη εστίασή μας στην Έρευνα & Ανάπτυξη επέφερε σημαντικά αποτελέσματα με αρκετές παρουσιάσεις θετικών δεδομένων και την επίτευξη εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές. Έχουμε εμπιστοσύνη στην πρόβλεψή μας για ανάπτυξη το οικονομικό έτος 2019. Κατά συνέπεια, αναθεωρήσαμε ανοδικά την πρόβλεψη για αύξηση των κερδών δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) για το οικονομικό έτος κατά περίπου 5%”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης