Αύξηση 3% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Ιουνίου 2019, ξεπερνώντας το ποσό των 56 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανωτέρω αύξηση πωλήσεων αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένων των συνθηκών της αγοράς, όπου -σύμφωνα με στοιχεία της IRI Infoscan- παρατηρείται μείωση του ρυθμού ανάπτυξης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, παρά τις πρωτοφανείς υψηλές τιμές πρώτων υλών που διαμορφώνονται στην ευρωπαϊκή αγορά, η εταιρεία κατάφερε να ανταπεξέλθει στο ιδιαίτερα αντίξοο επιχειρησιακό περιβάλλον, συγκρατώντας το κόστος παραγωγής σε ικανοποιητικά επίπεδα, γεγονός το οποίο συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση ενός υψηλού για τα δεδομένα της αγοράς αποτελέσματος EBITDA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται, ότι η εταιρεία σε μία κορεσμένη κατηγορία διατηρεί την ηγετική θέση της με μερίδιο αγοράς 25,5%, η οποία υποστηρίζεται κατά κύριο λόγο από το brand name του Εν Ελλάδι.

Με όχημα το Εν Ελλάδι, η Creta Farms συνεχίζει και φέρνει καινοτομίες και στην κατηγορία της κατάψυξης με τον προψημένο γύρο και άλλα προϊόντα που καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στην αγορά του Precooked Frozen Meat.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι συνεχίζει το πρόγραμμα εξορθολογισμού της κοστολογικής βάσης της και προχωρά σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και αλλαγές που θα διασφαλίσουν τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει εκπονήσει πλάνο στρατηγικού σχεδιασμού, το οποίο με τη συμμετοχή του νέου επενδυτή, όπως θα προκύψει από την τρέχουσα διαδικασία, διαμορφώνει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 9% μεταξύ 2020 και 2024, που είναι συνεπής προς τις αποδόσεις των προηγούμενων περιόδων και εξασφαλίζει στην εταιρεία υγιή ανάπτυξη και διατήρηση της ηγετικής θέσης της.

Εξάλλου, η Creta Farms ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας που θα οδηγήσει στην υποβολή προσφορών από υποψήφιους επενδυτές. Έως σήμερα έχουν ήδη εκδηλώσει εγγράφως και επίσημα ουσιαστικό ενδιαφέρον επτά επενδυτικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπλέον, έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και από έτερους υποψηφίους επενδυτές, οι οποίοι αναμένεται να προβούν σε έγγραφη και επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ως άνω διαδικασία.

Αυτή η φάση ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου 2019. Μέχρι τότε, τα ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα θα υποβάλλουν μη δεσμευτικές προσφορές και σχετικά συμπληρωματικά στοιχεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης