Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην εταιρεία, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Τους εργαζομένους, οι οποίοι πραγματοποιούν τριήμερη απεργία, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Α’ Θεσσαλονίκης. Οι εκπρόσωποι της ΛΑΕ επεσήμαναν ότι είναι κάθετα αντίθετοι με το καθεστώς των εργολαβικών εργαζομένων, ενώ πρόσθεσαν ότι «δεν πρέπει να προχωρήσει το ξεπούλημα πλειοψηφικού πακέτου των ΕΛΠΕ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις που οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν από σήμερα και για επιπλέον 48 ώρες, καθώς και το αίτημά τους να μπει τέλος στην περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων τους.

«Καλούμε την εργοδοσία, τους εργολάβους και την κυβέρνηση (…) να προχωρήσουν άμεσα στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους» υπογραμμίζει το ΕΚΘ.

Ανακοίνωση στήριξης των εργολαβικών εργαζομένων εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Χειριστών και Βοηθών Μηχανημάτων Μακεδονίας-Θράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης