Το ερώτημα αν θα συνεχίσουμε να εξαρτόμαστε από «την καλοσύνη των ξένων» ή θα πάρουμε τη χώρα μας στα χέρια μας, για να δημιουργήσουμε ξανά ευημερία για τους πολλούς, αυτή τη φορά όμως σε υγιείς βάσεις έθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου.

“Επιστροφή στην κανονικότητα δεν σημαίνει επ’ ουδενί επιστροφή σε όσα μας οδήγησαν το 2009 στην κρίση και την χρεοκοπία. Απαιτείται ουσιώδης αλλαγή από όλους μας, ατομικά και συλλογικά, τώρα που αφαιρείται σταδιακά το δίχτυ ασφαλείας των εταίρων μας», τόνισε ο κ. Φέσσας. Σημείωσε ακόμη ότι για να συμβεί αυτό «πρέπει να προηγηθεί αλλαγή σε όλους τους θεσμούς οικονομικής διακυβέρνησης της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΕΒ, ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και να ξανακερδίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη πολιτών και εταίρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Φέσσας που επανεξελέγη σήμερα στην προεδρία του Συνδέσμου για την επόμενη διετία, 2018 – 2020 τόνισε ότι η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από μια επιχειρηματική τάξη που θα ανοίξει δρόμους για το μέλλον με ανάληψη ευθύνης, προσφορά σε κοινωνία και οικονομία, εκπαίδευση πολιτών και πολιτικών για τις αναγκαίες τομές σε κράτος και οικονομικές δομές. Και έθεσε τρεις στόχους για την επόμενη θητεία, που είναι η συμβολή στην αύξηση των επενδύσεων, στην καινοτομία και την ψηφιακή ωρίμανση, και στην ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων για την αγορά εργασίας.

Στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ ‘Ακης Σκέρτσος αναφέρθηκε στην αύξηση των μελών του ΣΕΒ, κατά +65% στην τετραετία, ενώ τόνισε ότι ο ΣΕΒ ανέδειξε και υπηρέτησε φιλόδοξους εθνικούς στόχους για τον μετασχηματισμό της Ελληνικής οικονομίας και τη σύγκλιση με την Ευρώπη. Κάνοντας τον απολογισμό της τετραετίας ο κ. Σκέρτσος ανέφερε 82 συμμετοχές σε δημόσιες διαβουλεύσεις πρωτογενούς και δευτερογενούς νομοθεσίας, 184 υπομνήματα σε κυβέρνηση/θεσμούς συμμετοχή 34.300 μαθητών στα προγράμματα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων και εκπαίδευση 17.532 στελεχών επιχειρήσεων σε προγράμματα εξειδίκευσης και κατάρτισης.

Στην απογευματινή εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, πρόκειται να απευθύνει χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ενώ ομιλητές θα είναι ο πρώην Αντικαγκελάριος και Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Sigmar Hartmut Gabriel και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ έχει ως εξής:

1. Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος

2. Γιάννης Γιώτης, Αντιπρόεδρος

3. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Αντιπρόεδρος

4. Νίκος Καραμούζης, Αντιπρόεδρος

5. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Αντιπρόεδρος

6. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Αντιπρόεδρος

7. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Αντιπρόεδρος

8. Αλέξανδρος Μακρίδης, Γενικός Γραμματέας

9. Κωνσταντίνος Μαραγκός, Ταμίας

10. Οδυσσέας Αθανασίου, Μέλος ΔΣ

11. Ευτύχιος Βασιλάκης, Μέλος ΔΣ

12. Μάρκος Βερέμης, Μέλος ΔΣ

13. Καλλίνικος Καλλίνικος, Μέλος ΔΣ

14. Ιωάννης Καραγιάννης, Μέλος ΔΣ

15. Κωνσταντίνος Κόκκαλης, Μέλος ΔΣ

16. Ελένη Κολιοπούλου, Μέλος ΔΣ

17. Πάνος Κυριακόπουλος, Μέλος ΔΣ

18. Αριστοτέλης Παντελιάδης, Μέλος ΔΣ

19. Μιχάλης Στασινόπουλος, Μέλος ΔΣ

20. Μιχάλης Τσαμάζ, Μέλος ΔΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης