Την ικανοποίησή τους για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Ελλάδας εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος του Eurogroup, όσο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας και ο επικεφαλής του ESM.

Πασκάλ Ντόναχιου, Πάολο Τζεντιλόνι και Κλάους Ρέγκλινγκ υπογράμμισαν ότι αναγνωρίζεται η πρόοδος της Ελλάδας, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για εκταμίευση της δόσης των 767 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναγνωρίζουμε την πρόοδο της Ελλάδος με βάση την όγδοη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας» σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup και σημείωσε ότι «οι κίνδυνοι που παρουσιάστηκαν εξαιτίας της πανδημίας καταγράφηκαν και απαντήθηκαν».

Ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ τόνισε ότι «παρά τις δυσμενείς συνθήκες η Ελλάδα προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις».

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις σχετικά με τον πτωχευτικό κώδικα, την πρόοδο στις δημοσιονομικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στην επιτάχυνση των επενδύσεων και τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τζεντιλόνι έκανε λόγο για « καλά νέα τα οποία άξιζε η Ελλάδα παρά τη δύσκολη κατάσταση». Τέλος, ο επικεφαλής του ΕSM, Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα επηρεάστηκε από την πανδημία όπως όλα τα κράτη-μέλη «συνέχισε τη μεταρρυθμιστική της διαδικασία κάτω από δύσκολες συνθήκες».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης