«Κλείδωσε», όπως αναμενόταν, η ημερομηνία διεξαγωγής μιας έκτακτης Συνόδου Κορυφής των 28 ηγετών των κρατών-μελών της Ε.Ε., για να υπογραφεί το σχέδιο συμφωνίας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Αν όλα πάνε καλά, θα γίνει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για να οριστικοποιηθεί και να επικυρωθεί η συμφωνία για το Brexit. Αυτή θα γίνει την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 09.30» τοπική ώρα (10.30 ώρα Ελλάδος), δήλωσε ο Τουσκ από τις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη η βρετανική κυβέρνηση ενέκρινε το σχέδιο συμφωνίας Brexit στο οποίο κατέληξαν Λονδίνο και Βρυξέλλες (σ.σ.: συμφωνία για τις τεχνικές λεπτομέρειες της εξόδου) ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη Σύνοδο στις 25 Νοεμβρίου στην οποία θα οριστικοποιηθεί.

Μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, η Μέι έκανε λόγο για το «καλύτερο δυνατό σχέδιο που θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε».

Ως ιδιαίτερα κρίσιμη αναμένεται σήμερα η αντίδραση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρις, καθώς, όπως μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο κορυφαίο στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος, οι υποστηρικτές του Brexit στο κόμμα της Τερέζα Μέι ίσως καταθέσουν σήμερα πρόταση δυσπιστίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης