Το UN Global Compact Network Hellas πραγματοποίησε σήμερα την εκκίνηση του προγράμματος SDG Ambition Accelerator που καλεί και υποστηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις-μέλη της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Global Compact των Ηνωμένων Εθνών να θέσουν φιλόδοξους επιχειρηματικούς στόχους και να επιταχύνουν την ενσωμάτωση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) στις βασικές λειτουργίες και διαδικασίες τους. Το ενδιαφέρον των μελών του UN Global Compact Network Hellas για συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν μεγάλο, καθώς περισσότερα από 25 στελέχη επιχειρήσεων θα το παρακολουθήσουν καλύπτοντας όλες τις θέσεις που είχαν διατεθεί. 

To SDG Ambition είναι ένα εξαμηνιαίο πρόγραμμα που παρέχει καθοδήγηση, εκπαίδευση, ευκαιρίες δικτύωσης με peers και έμπρακτη υποστήριξη προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να λάβουν θαρραλέες αποφάσεις αναφορικά με την ενσωμάτωση των SDGs στη στρατηγική, στις δραστηριότητες και στη συνεργασία τους με τα ενδιαφερόμενα μέρη. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε διακρατικό επίπεδο με expert partner την εταιρία Accenture.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πανδημία COVID-19 έφερε στο προσκήνιο τις ευρύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας και η παγκόσμια κοινότητα, αυξάνοντας τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης και επιτείνοντας την ανάγκη για ανάληψη δράσης άμεσα προκειμένου να οικοδομήσουμε ένα συμπεριληπτικό και βιώσιμο κόσμο. Προς αυτή την κατεύθυνση, το SDG Ambition Accelerator επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προχωρήσουν πέρα από τη σταδιακή πρόοδο στους SDGs αφού εστιάζει στις μετασχηματικές διεργασίες που θα αναδείξουν την επιχειρηματική αξία, θα δημιουργήσουν ανθεκτικότητα και θα διασφαλίσουν την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. 

Περισσότερες πληροφορίες για το SDG Ambition:  info@globalcompact.gr

Σχετικά με το UN Global Compact Network Hellas

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το UN Global Compact Network Hellas είναι ο τοπικός φορέας της μεγαλύτερης πρωτοβουλίας βιώσιμης ανάπτυξης των επιχειρήσεων στον κόσμο, του Global Compact των Ηνωμένων Εθνών (Η.Ε.). Ως ειδική πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των Η.Ε., το UN Global Compact καλεί τις επιχειρήσεις σε να ευθυγραμμίσουν τις δραστηριότητες και τις στρατηγικές τους με τις Δέκα Αρχές που αφορούν τους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας, του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς. Βασικός στόχος είναι η επιτάχυνση και κλιμάκωση του παγκόσμιου συλλογικού επιχειρηματικού αντικτύπου μέσω αφενός υπεύθυνων επιχειρήσεων, που εφαρμόζουν τις Δέκα Αρχές και συμβάλλουν στην επίτευξη των SDGs, και αφετέρου συμμέτοχων που υποστηρίζουν την αλλαγή. Με περισσότερες από 55 ελληνικές επιχειρήσεις και 20 ελληνικούς φορείς να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, το UN Global Compact Network Hellas συνδέει τις τοπικές προτεραιότητες και ευκαιρίες με τις ευρύτερες τάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης και προσαρμόζει μια παγκόσμια στρατηγική σε τοπική δράση υποστηρίζοντας τα μέλη του στο ταξίδι τους προς τη βιώσιμη ανάπτυξη με την εμπειρία και την αξιοπιστία των Η.Ε.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης