Το σχέδιο εξυγίανσης, που αποτρέπει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας για την εταιρεία Μπάμπης Βωβός ενέκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η «Βωβός» μπορεί να καταστεί βιώσιμη, να επανέλθει σε θετικούς δείκτες ανάπτυξης και να βελτιώσει τους οικονομικούς δείκτες. Σύμφωνα με την απόφαση, «κρίθηκε ότι πρωταρχικό έργο της εταιρείας θα αποτελέσει α) η ολοκλήρωση των εργασιών αποπεράτωσης του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό, β) η αξιοποίηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στον Γαλατά Τροιζηνίας από την οποία προσδοκά κέρδη, γ) η αξιοποίηση δικαιωμάτων μεταφοράς συντελεστή δόμησης από ακίνητα, των οποίων οι συντελεστές δόμησης δεν χρησιμοποιήθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνεται, η συμφωνία δεν παραβλάπτει τη «συλλογική ικανοποίηση των πιστωτών, καθώς σε περίπτωση βίαιης εκποίησης της περιουσίας της εταιρείας από το σύνολο των 604,4 εκατ. ευρώ θα ικανοποιηθούν υποχρεώσεις 53,8 εκατ. ευρώ ή μόλις το 8,9% των υποχρεώσεών της. Αντίθετα, με την «επικύρωση της συμφωνίας, πέραν των διαγραφών, οι οποίες αφορούν σε απαιτήσεις 288,8 εκατ. ευρώ, ικανοποιούνται απαιτήσεις 315,6 εκατ. ευρώ, ποσοστό άνω του 50% των απαιτήσεων που βαρύνουν τη Βωβός».

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης