«Το Δημόσιο θα αρχίσει να εξοφλεί τα χρέη του προς τις επιχειρήσεις»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Μαΐου 2012, 17:46
«Το Δημόσιο θα αρχίσει να εξοφλεί τα χρέη του προς τις επιχειρήσεις»
«Το Δημόσιο θα αρχίσει να εξοφλεί τα χρέη του προς τις επιχειρήσεις. Για τον λόγο αυτό, εγκρίναμε τέσσερα διατάγματα» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου πρόκειται να καταβληθούν είκοσι με τριάντα δισεκατομμύρια στις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληρωθεί από το Δημόσιο για τις εργολαβίες που τους ανατέθηκαν».

«Είμαστε γνώστες του κεντρικού ρόλου των επιχειρήσεων, για να μπορέσει να δοθεί νέα ώθηση στην ανάπτυξη, στο πλαίσιο των νέων δεδομένων, με μια οικονομία που έχει εξυγιανθεί. Πιστεύουμε ότι τώρα υπάρχει, μερικώς τουλάχιστο, η δυνατότητα για να γίνει μια ουσιαστική παρέμβαση στο θέμα της ρευστότητας» εξήγησε ο Μόντι.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός ευχήθηκε να εγκριθεί γρήγορα η μεταρρύθμιση της αγοράς της εργασίας, «διότι η αντίληψη της κυβέρνησης της Ρώμης, σχετικά με την ανάπτυξη, προϋποθέτει την αναδιαμόρφωση της οικονομίας».

Τόσο ο Μάριο Μόντι όσο και ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Κοράντο Πάσερα, υπογράμμισαν παράλληλα ότι η οριστική λύση στην καθυστέρηση των πληρωμών των ιδιωτικών επιχειρήσεων, από μέρους του Δημοσίου, θα δοθεί με την υιοθέτηση της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας, μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Μαΐου 2012, 18:44