Μεταξύ των πέντε πρώτων χωρών στην κατηγορία Α, εξελέγη η Ελλάδα στις εκλογές για το συμβούλιο του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (ΙΜΟ), που διεξήχθησαν στο Λονδίνο στο πλαίσιο της 30ης συνόδου του Οργανισμού.

Τα κράτη που απαρτίζουν το συμβούλιο, που λειτουργεί ως εκτελεστικό όργανο του Οργανισμού για την επόμενη διετία, εκλέγονται από τα 172 μέλη του ΙΜΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φετινή εκλογή είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι στην κατηγορία Α – στην οποία εκπροσωπούνται τα κράτη με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών – εδώ και σχεδόν μια δεκαετία η εκλογή γινόταν διά βοής, χωρίς ψηφοφορία. Στη φετινή ψηφοφορία, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Ελλάδα συγκέντρωσε 151 ψήφους επί συνόλου 160 έγκυρων ψηφοδελτίων.

Κατέλαβε έτσι την 5η θέση, πίσω από Κίνα, Ιαπωνία, Ιταλία και Παναμά και μπροστά από τις Ν. Κορέα, Ρωσία, Ην. Βασίλειο, Νορβηγία και ΗΠΑ.

Με αφορμή την εκλογή της Ελλάδας στην κατηγορία «Α» του συμβουλίου του ΙΜΟ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε: «Η επανεκλογή της Ελλάδας στην κατηγορία Α, έρχεται ως επιστέγασμα της δυναμικής της παρουσίας στο παγκόσμιο ναυτιλιακό στερέωμα και επιβεβαιώνει την αναγνώριση εκ μέρους της ναυτιλιακής κοινότητας, της ασφαλούς και ποιοτικής εξυπηρέτησης των μεταφορικών αναγκών του θαλάσσιου εμπορίου από τον ελληνικό στόλο. Κατά την επόμενη διετία προσβλέπουμε στην εποικοδομητική συνεργασία με τα λοιπά κράτη μέλη του συμβουλίου του ΙΜΟ, με στόχο την επίτευξη των στρατηγικών προτεραιοτήτων του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης