Αντιμέτωποι με τις κατασχέσεις της εφορίας βρίσκονται όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σχετικά με τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που λαμβάνει η φορολογική διοίκηση εναντίον όσων δεν εκπληρώνουν εμπρόθεσμα τις «φουσκωμένες» φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τη ΓΓΔΕ, ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ήταν στο τέλος του 2015 περίπου 4,3 εκατ. ευρώ, με τον αριθμό αυτόν να ανέρχεται στα 4,37 εκατ. τον περασμένο Σεπτέμβριο για να υποχωρήσει και πάλι τον Οκτώβριο στα 4,3 εκατ. ευρώ. Από την άλλη, αυξητική πορεία ακολουθεί ο αριθμός αυτών που η εφορία τούς επιβάλλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερα, ο αριθμός αυτός στα τέλη Δεκεμβρίου 2015 ήταν στα 695.074 ευρώ, ενώ τον εφετινό Οκτώβριο είχε αυξηθεί στα 803.803. Συνεπώς μέσα σε αυτό το διάστημα των δέκα μηνών ο αριθμός των φορολογουμένων που έχουν υποστεί κατασχέσεις από την εφορία έχει αυξηθεί κατά περίπου 108.729.

Έτσι, σε κάθε εργάσιμη ημέρα του 2016 η εφορία επέβαλε κατασχέσεις σε περίπου 500 φορολογουμένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης