Σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων φορολογουμένων αξίας άνω των 2 δισ. ευρώ προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών μέσω μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης για φορολογικές οφειλές, ενώ ήδη έχουν ρευστοποιηθεί 400 εκατ. ευρώ από τα κατασχεθέντα.

Τη σχετική αναφορά έκανε σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή, ο υπουργός αναγνώρισε πως τα αποτελέσματα που καταγράφονται στην πάταξη της φοροκλοπής δεν τον ικανοποιούν, αλλά γίνονται προσπάθειες για αντιστροφή της κατάστασης.

«Τους τελευταίους μήνες πάνω από 650 μπήκαν στη φυλακή, έχουν γίνει κατασχέσεις πάνω από 2 δισ. ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία, εκ των οποίων έχουμε ρευστοποιήσει περίπου 400 εκατ. ευρώ. Τα δύσκολα, όμως, παραμένουν μπροστά μας» τόνισε.

Ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών από τη νέα χρονιά. «Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα επιβάλει φόρο της τάξης 2 τοις χιλίοις σε επιχειρήσεις, προκειμένου να αποφευχθεί η μείωση των συντάξεων. Είναι ένα μέτρο που το πήραμε, αλλά δεν το εφαρμόσαμε. Εφέτος τα καταφέραμε με άλλους τρόπους. Καλύψαμε το κενό και δεν μειώσαμε τις συντάξεις του ΟΑΕΕ. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και του χρόνου» επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης