Την εκτίμηση ότι η συμφωνία ΟΠΑΠ – Stoiximan είναι μια win-win συμφωνία για όλες τις πλευρές, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Stoiximan, Γιώργος Δασκαλάκης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συνεργασία των δύο εταιρειών.

Ο κ. Δασκαλάκης χαρακτήρισε ως στρατηγική τη συμφωνία της Stoiximan με τον ΟΠΑΠ, επισημαίνοντας πως αυτή πραγματοποιήθηκε «μια ιδιαίτερα θετική χρονική στιγμή, καθώς εισερχόμαστε στη φάση της οριστικής ρύθμισης της αγοράς διαδικτυακών παιγνίων στην ελληνική αγορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο εταιρείες, ανέφερε διατηρούν την αυτονομία τους στο διαδικτυακό στοίχημα, συνεχίζοντας κανονικά να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, όπως μέχρι σήμερα, από τις δικές τους πλατφόρμες και ιστοσελίδες, ενώ το μάνατζμεντ και ο τρόπος λειτουργίας της Stoiximan παραμένει αυτόνομος.

Μέσα από τον ανταγωνισμό οι δυο εταιρίες δημιούργησαν ένα περιβάλλον αμοιβαίας εκτίμησης, η μια εταιρεία είναι συμπληρωματική της άλλης, ανέφερε ο κ. Δασκαλάκης. Η συμφωνία ανοίγει επιπλέον νέα παράθυρα συνεργασίας, όπως για παράδειγμα στο τεχνολογικό σκέλος, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους άξονες ανάπτυξης της Stoiximan τόνισε πως κινείται σε τρία σκέλη. Στο στοιχηματικό σκέλος σε Ελλάδα και Κύπρο με τη Stoiximan, στις ξένες αγορές με την Betano, που αποτελεί το διεθνές brand του ομίλου και στο κομμάτι της τεχνολογίας, καθώς εκτός από gaming η εταιρεία έχει δώσει βάρος και σε αυτή τη δραστηριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμφωνία επιταχύνει το πλάνο ανάπτυξης της Stoiximan στο εξωτερικό, σε αγορές που ήδη δραστηριοποιείται. Η Stoiximan κατέχει σημαντική παρουσία στις αγορές της Ρουμανίας και της Κύπρου, ενώ εγκαταστάθηκε και τρέχει πλάνο εδραίωσης σε Γερμανία και Αυστρία, με τον επόμενο στόχο να είναι η είσοδος στην αγορά της Πορτογαλίας.

Η συμφωνία

Όπως ανακοινώθηκε προχθές η OPAP Investment Ltd έχει προσυμφωνήσει να αποκτήσει μερίδιο 36,75% στη μητρική εταιρεία του Ομίλου Stoiximan, TCB Holdings Ltd («TCB»), έναντι τιμήματος 50 εκατ. ευρώ, κατόπιν ρυθμιστικών εγκρίσεων της αγοράς τυχερών παιγνίων.

Η TCB παρέχει, μέσω των κατά 100% θυγατρικών της, υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα και την Κύπρο, υπό το εμπορικό σήμα Stoiximan, και στη Ρουμανία και τη Γερμανία, υπό το εμπορικό σήμα Betano.

Το 2017, ο Όμιλος Stoiximan κατέγραψε έσοδα 136 εκατ. ευρώ και κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) περίπου 16 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΠΑΠ έχει επίσης προσυμφωνήσει με την TCB να κάνει μια επιπλέον επένδυση, ώστε να αποκτήσει τον από κοινού, με την TCB, έλεγχο των δραστηριοτήτων του Ομίλου Stoiximan στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η επένδυση αυτή τελεί υπό την πλήρωση διάφορων προηγούμενων όρων, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού και ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων, και της διεξαγωγής έρευνας δέουσας επιμέλειας (due diligence). Με την ολοκλήρωση της έρευνας δέουσας επιμέλειας, θα αποκρυσταλλωθούν οι όροι της επένδυσης οπότε και οι πλήρεις λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης