Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον 11 ετών υποχώρησαν σήμερα οι τιμές του αργού μπρεντ, λόγω της αύξησης της προσφοράς στις διεθνείς αγορές που αναμένεται να ξεπεράσει τη ζήτηση και την επόμενη χρονιά.

Στις 11.05 ώρα Ελλάδας, τα προθεσμιακά συμβόλαια μπρεντ υποχωρούσαν κατά 45 σεντς στα 36,43 δολάρια το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα καταγράψει πτώση κατά 2% στα 36,05 δολάρια το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2004.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του μπρεντ έχουν υποχωρήσει άνω του 18,5% αυτόν τον μήνα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση τους από την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers, τον Οκτώβριο του 2009.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού πετρελαίου υποχωρούσαν κατά 33 σεντς στα 34,40 δολάρια το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδά τους από το 2009.

«Πραγματικά, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση ενός εξαγωγέα πετρελαίου καθώς κινούμαστε προς το 2016. Δεν φαίνεται ακριβώς σαν να υπάρχει άμεσα φως στο τέλος του τούνελ» σχολίασε ο Όλε Χάνσεν, υψηλόβαθμο στέλεχος της Saxo Bank.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης