Στο στελεχιακό δυναμικό της Eurobank με αντικείμενο τις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου εντάσσεται ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Σύμφωνα με το Βήμα, η τράπεζα έλαβε τη σχετική έγκριση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αργά το βράδυ της Πέμπτης και σήμερα αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση το διοικητικό της συμβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στην ημέρα.

Ο Γιώργος Προβόπουλος είναι Έλληνας οικονομολόγος, ακαδημαϊκός και τραπεζίτης. Υπήρξε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το χρονικό διάστημα 20/06/2008-20/06/2014. Γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1950 στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στη Βρετανία, όπου και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ. Από το 1979 διδάσκει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το διάστημα 1990-1993 διετέλεσε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων. Το 1993 μεταπήδησε στον ιδιωτικό τομέα και εργάστηκε ως οικονομικός σύμβουλος στην Alpha Bank.  Το 2004 τοποθετήθηκε στη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας και στη συνέχεια επέβλεψε την πώλησή της στην Credit Αgricole. Τον Ιούνιο του 2008 διορίστηκε διοικητής της ΤτΕ. Η θητεία του έληξε το 2014 και τον διαδέχθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης