Λήγει οριστικά στις 30 Ιουνίου η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες. Η κυβέρνηση, όπως όλα δείχνουν, δεν προχωρά σε νέα παράταση για την υποβολή τους καθώς σήμερα ολοκληρώνεται η προθεσμία μέσα στην οποία το υπουργείο Δικαιοσύνης θα έπρεπε να είχε καταθέσει τη σχετική τροπολογία. Η προθεσμία αυτή ωστόσο παρέρχεται άπρακτη με αποτέλεσμα να είναι δεδομένη πλέον η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες στις 30 Ιουνίου.

Αν και εκκρεμεί ακόμη η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κυβέρνηση φαίνεται ότι θεωρεί επαρκείς τις δύο παρατάσεις που δόθηκαν για ένα εξάμηνο και δεν προχώρησε στην κατάθεση τροπολογίας που θα παρέτεινε εκ νέου το χρόνο για την υποβολή των πόθεν έσχες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη προθεσμία έληγε στις 15 Ιανουαρίου αλλά μετά τις προσφυγές των δικαστών και τα αιτήματα άλλων υπόχρεων, όπως οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, που θεωρούν αντισυνταγματικό τον τρόπο υποβολής, δόθηκε παράταση έως τις 13 Απριλίου η οποία στη συνέχεια μετατέθηκε για τις 30 Ιουνίου.

Το ΣτΕ πάντως έχει ήδη αναστείλει την υποχρέωση των δικαστών να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το πόθεν έσχες μέχρι την έκδοση της απόφασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης