Στάση αναμονής τηρεί η γερμανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων «Fraport» περιμένοντας από τη νέα κυβέρνηση να τηρήσει τη συμφωνία ύψους 1,4 δισ. δολαρίων για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.
Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Boersen-Zeitun.

Ο κ. Ματίας Τσάισανγκ δήλωσε επίσης πως η «Fraport» πιστεύει ότι μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι επωφελής μακροπρόθεσμα για την ελληνική οικονομία καθώς θα ενισχύσει τον τουρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσάισανγκ δήλωσε πως η «Fraport» αναμένει να κλείσει τη συμφωνία της με την Αθήνα, όπως είχε σχεδιαστεί, τον Οκτώβριο. Το deal προβλέπει ότι η εταιρεία θα διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια από κοινού με την ελληνική «Κοπελούζος».

«Υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα με σκοπό να κλείσουμε τη συμφωνία τον Οκτώβριο αυτού του χρόνου», δήλωσε ο Τσάισανγκ στην εφημερίδα Boersen-Zeitung. «Αναμένουμε ότι θα κλείσουμε αυτό το συμβόλαιο».

Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, θα είναι δύσκολα στην αρχή, δήλωσε ο Τσάισανγκ, αλλά μακροπρόθεσμα, «δεδομένου ότι το ελληνικό εθνικό νόμισμα θα υποτιμηθεί έναντι του ευρώ, η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκτήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τιμής», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου για τα ελληνικά αεροδρόμια μένει ακόμη να συμφωνηθούν, είπε. «Η Fraport αναμένει ότι θα έχει μερίδιο τουλάχιστον δύο τρίτων στο πρότζεκτ», συμπλήρωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης