«Ασφαλές όχημα», μέσα από το οποίο θα αποσαφηνιστούν τα προβλήματα που εκπορεύονται από την πρώτη σύμβαση της Eldorado Gold με το Δημόσιο το 2006, χαρακτήρισε τη Διαιτησία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Όπως τόνισε, «οι Σκουριές έχουν νόημα αν έχουμε το πλήρες σχέδιο».

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η διαιτησία ξεκίνησε προ δεκαημέρου, θα ολοκληρωθεί πιθανότατα σε τρεις μήνες και θα αποσαφηνίσει τα δύο επίμαχα θέματα της σύμβασης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• την καθετοποίηση της δραστηριότητας,

• τα περιβαλλοντικά θέματα.

Σημείωσε επίσης ότι «η Ελλάδα πέρα από το ποσοστό που έχει στην εκμετάλλευση, εάν είναι καθετοποιημένο το σύστημα παίρνει όλους τους φόρους και μέρος της προστιθέμενης αξίας που προκύπτει. Άρα έχει τεράστια σημασία εάν η δραστηριότητα είναι 100 ευρώ σε όλο τον κύκλο του επενδυτικού σχεδίου ή εάν είναι 15 ευρώ το οποίο παράγεται και εξάγεται. Αυτό το θέμα επέλεξε η εταιρεία να κλιμακώσει με την επίκληση της αναστολής των δραστηριοτήτων».

«Εμείς είχαμε δεσμευτεί από τον Αύγουστο ότι θα πάμε σε Διαιτησία ότι θα δώσουμε τις άδειες της Ολυμπιάδας και ότι δεν θα δώσουμε τις άδειες των Σκουριών. Οι Σκουριές έχουν νόημα αν έχουμε το πλήρες επενδυτικό σχέδιο με το εργοστάσιο μεταλλουργίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης.

Ερωτηθείς για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ΔΕΗ+0,51% ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης