Στην εκτίμηση ότι η οικονομία θα αρχίσει να σημειώνει ελαφρά ανάκαμψη στα τέλη του 2012 και το 2013 προχωρά με σημερινή της ανακοίνωση η Standard & Poor’s, παρά το γεγονός ότι η ύφεση στην Ευρώπη, πιθανότατα, θα συνεχιστεί και το γ’ τρίμηνο του έτους.

«Η Γερμανία και άλλες χώρες του πυρήνα της ευρωζώνης θα υποστούν μια ήπια ανάπτυξη του ΑΕΠ φέτος, ενώ οι νοτιότεροι γείτονές τους, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, πιθανότατα θα υποστούν μια αληθινή ύφεση», δηλώνει ο Jean-Michel Six, επικεφαλής οικονομολόγος της Standard & Poor’s για την ΕΜΕΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, υποστηρίζει ότι μια σταδιακή ενίσχυση της ζήτησης από τις αναπτυσσόμενες αγορές θα παράσχει κάποια στήριξη δεδομένης της συνεχιζόμενης χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής στις περισσότερες από αυτές τις αγορές.

Επιπλέον, η S&P τονίζει πως οι ενέργειες της ΕΚΤ που έχει λάβει για να στηρίξει τις τράπεζες από το Δεκέμβριο του περασμένου έτους μέσω του LTRO (μακροπρόθεσμη ανακεφαλαιοποίηση), φαίνεται να έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, όπως αποδεικνύει η συρρίκνωση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης