Τη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη για την ακρίβεια, έθεσε στόχο έως το τέλος του 2012, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς σημειώνοντας πάντως ότι η αγορά δεν ρυθμίζεται με αστυνομικές διατάξεις, αλλά απαιτείται χρόνος και δράσεις συγκεκριμένες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός μίλησε για το άνοιγμα κλειστών αγορών στις οποίες δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός και το άνοιγμά τους μπορεί να οδηγήσει σε μειώσεις στις τιμές έως 30%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σκορδάς αναφερόμενος στα αποτελέσματα των δράσεων για την προστασία του καταναλωτή από αθέμιτες συμπεριφορές, είπε ότι καθιερώνεται νέο θεσμικό πλαίσιο και συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι.

Ήδη έχουν γίνει 1500 έλεγχοι που είχαν ως αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα συνολικού ύψους 390.000 ευρώ σε εισπρακτικές εταιρείες. Είπε, επίσης, ότι επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.300.000 ευρώ σε πολυεθνική εταιρεία για παραβίαση του πλαισίου περί ενδοομιλικών συναλλαγών και επισήμανε ότι ήδη η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει αναδείξει τρεις υποθέσεις.

Ο κ. Σκορδάς ανακοίνωσε ότι προχωρά η αναμόρφωση του συστήματος κρατικών προμηθειών. Εντός του Νοεμβρίου όλη η διαδικασία θα είναι ηλεκτρονική ενώ μελετάται ο αποκλεισμός, από δημόσιες προμήθειες, εταιρειών που βαρύνονται με παραβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης