Σκληραίνει η διαμάχη Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων για την φορολογική πολιτική

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012, 01:14
Σκληραίνει η διαμάχη Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων για την φορολογική πολιτική
Η κομματική διαμάχη στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών για το αποκαλούμενο «φόρο του θανάτου»- τίτλος που δόθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους για τους ομοσπονδιακούς φόρους που επιβάλλονται σε όσα ακίνητα μεταβιβάζονται από ιδιώτες προς τους κληρονόμους τους – φαίνεται ότι επιστρέφει.

Η συζήτηση επανακάμπτει καθώς ο φόρος ακίνητης περιουσίας που ήταν τμήμα των φορολογικών περικοπών που θεσπίστηκαν υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους το 2001 και το 2003, λήγει στο τέλος του 2012.

Επί του παρόντος οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, εκμεταλλεύονται τη διαίρεση των Δημοκρατών, σχετικά με το θέμα, καθώς εάν το Κογκρέσο δεν αποφασίσει σύντομα, ο φόρος ακίνητης περιουσίας θα αυξηθεί δραματικά, από 35% σε 55%.

Αυτό ανησυχεί ιδιαίτερα πολλούς Δημοκρατικούς βουλευτές οι οποίοι προέρχονται από πολιτείες με έντονη γεωργική και κτηνοτροφική δραστηριότητα.
«Είναι ένα από τα δυσκολότερα ζητήματα για τους Δημοκρατικούς» δήλωσε ο Τζίμ Μάνλι πρώην κορυφαίος σύμβουλος του επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας, Χάρι Ράιντ.

Όπως αναμένεται το κόμμα του προεδρικού υποψηφίου Μίτ Ρόμνεϊ θα τηρήσει σκληρή στάση καθώς η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά πάσα πιθανότητα θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα την επέκταση όλων των φορολογικών περικοπών της εποχής Μπους, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν εισοδήματα πάνω από 250.000 δολάρια.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012, 01:19