Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να παλεύει με τις λεπτομέρειες του σχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δηλώνει υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με την τρόικα όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Εξακολουθούν να υπάρχουν διάφορα θέματα που θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία «μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας» αναφέρει ο αξιωματούχος από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μετά από συνάντηση για το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης.« Αυτό δεν σημαίνει ότι διαφωνούμε, απλά ότι υπάρχουν πολλά τεχνικά θέματα τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για ορισμένα θέματα χρειαζόμαστε βοήθεια από το εξωτερικό καθώς είναι η πρώτη φορά που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε τέτοια τεχνικά θέματα», προσθέτει ο αξιωματούχος.

Το υπουργικό συμβούλιο μπορεί να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να εξετάσει στοιχεία του σχεδίου, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να μετατεθούν για μετά τις εκλογές.

«Η τρόικα εκτιμά ότι 50 δισ. ευρώ θα χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίηση (των τραπεζών) ωστόσο ελπίζουμε ότι θα είναι λιγότερα», σημειώνει ο τραπεζικός αξιωματούχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:Dow Jones Newswires,capital
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης