Ο Ο.Γ.Α. έχει ανακοινώσει ότι από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου ξεκίνησε η καταγραφή φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων και των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων.

Η καταγραφή φυσικής παρουσίας είναι υποχρεωτική για όλους τους συνταξιούχους και επιδοματούχους του Οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το σκοπό αυτό θα σταλεί από τις υπηρεσίες του ΟΓΑ ενημερωτική επιστολή σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ για την ετήσια καταγραφή φυσικής παρουσίας θα πρέπει να προσέλθουν στα ΕΛ.ΤΑ ή στην Τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό και πιστώνεται η σύνταξη τους ή το επίδομά τους μέσα στο χρονικό διάστημα από 1 Οκτωβρίου μέχρι 30 Νοεμβρίου 2012.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πρέπει οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ να προσέλθουν οι ίδιοι στο φορέα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος του ΟΓΑ επιδεικνύοντας:

1. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο
2. Το έγγραφο που εστάλη από τον ΟΓΑ, στο οποίο αναφέρεται ο Αριθμός Μητρώου ΔΙΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ελέγξουν αν αναγράφονται σωστά στο έγγραφο ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ. Εάν δεν αναγράφονται σωστά ή δεν έχουν συμπληρωθεί θα πρέπει να το δηλώσουν άμεσα στον Ανταποκριτή του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας το ανάλογο παραστατικό, προκειμένου να συνεχιστεί η καταβολή της σύνταξης ή του επιδόματος που λαμβάνουν.

Όσοι δεν προσέλθουν για καταγραφή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου πρέπει να γνωρίζουν ότι από 1ης Ιανουαρίου 2013 θα σταματήσει η καταβολή της σύνταξης ή του επιδόματος, που λαμβάνουν.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης