Για ενδέκατη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου με θέμα: «ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 και ώρα 9:30, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στον Χολαργό (στάση μετρό Εθνική Άμυνα).
Το φετινό συνέδριο θα έχει τις εξής δύο θεματικές ενότητες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Αεροπορική Ιατρική στην Πολιτική Αεροπορία (Ιατρικά Πιστοποιητικά Υγείας Ιπταμένων) 
  • Συστήματα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Unmanned Aircraft Systems/Drones) 

Ειδικότερα στο πρώτο πάνελ θα παρουσιασθεί η υπάρχουσα διαδικασία πιστοποίησης ιπταμένου προσωπικού πολιτικής αεροπορίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά το θέμα αυτό για τα μεγάλα-μεσαία και μικρά νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας που φιλοδοξούν να εισέλθουν σε μια νέα μεγάλη αγορά που μέχρι σήμερα υπήρχε κρατικό ιατρικό μονοπώλιο.

Θα παρουσιασθούν παράλληλα με το υφιστάμενο ιατρικό πλαίσιο οι νόμοι οι διαδικασίες και οι κανονισμοί αδειοδότησης νέων νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ιδιωτικού τομέα που έχουν ενδιαφέρον να εισέλθουν στην αεροπορική αγορά προσδοκώντας νέους σημαντικούς πελάτες με βάση το νέο ισχύον απελευθερωμένο θεσμικό πλαίσιο.

Στο δεύτερο πάνελ θα παρουσιασθούν μεταξύ άλλων το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση χρήσης «ΣΜΗΕΑ-drones», κανόνες για έναρξη σχολής, εφαρμογές για την ασφάλεια (π.χ. αστυνομία), σε πολιτική προστασία, σε γεωργικές εφαρμογές, επιτήρηση συνόρων, αεροφωτογράφηση κλπ.
Στη φετινή εκδήλωση θα μιλήσουν οι κκ (με τη σειρά του προγράμματος):

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρήστος Σπίρτζης, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος ΚΕΔΚΕ, Ιωάννα Τσούπρα, Εντεταλμένη Πολιτική Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, Φωκίων Ζαΐμης, Πρόεδρος iForce Επικοινωνίες Α.Ε., Αλέξανδρος Μοζ, Δημοσιογράφος, Ιωάννης Συριόπουλος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής και Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ιπταμένων Σωμάτων Ασφαλείας και Δημοσίων Υπηρεσιών (ΠΕΙΠΣΑΔΥ), Σπύρος Αλαφούζος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων (ΠΕΠ), Χειριστής Αεροσκαφών, Σμήναρχος (Ι) ε.α της Πολεμικής Αεροπορίας, Χρύσα Στάθη, Γενικός Ιατρός, Αεροϊατρικός Εξεταστής. Καλλιόπη Γαλανοπούλου, Καρδιολόγος – Αεροεξετάστρια Class 2., Θεμιστοκλής Ηλιόπουλος, Ταξίαρχος (ΥΙ), Διοικητής Κ.Α.Ι της Π.Α., Ιατρός Καρδιολόγος, Γιώργος Κωνσταντέλλος, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Ναυτικού Νοσοκομείο Αθηνών, Καρδιολόγος, Πλοίαρχος (ΥΙ) ΛΣ ΑΜΕ-HCAA, Mαρία Χατζηαγγελίδου, Personal and Business Coach, Οδυσσέας Παπαευθυμίου, Ιατρός Υ.Π.Α., Επαμεινώνδας Αμωράτης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τμήματος Γενικής Οργάνωσης και Αποτελεσματικής Εκμετάλλευσης Εναέριου Χώρου, Υ.Π.Α, Αναστασία Τσότρα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Ιδιωτικής Αεροπορίας (Δ2/Δ), Υ.Π.Α., Ασπασία Καραμάνου, Ph.d, Προϊσταμένη Σχεδιασμού Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρεια Αττικής, Ξένια Γεωργιάδου, εκπρόσωπος τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων και ειδικευμένη εθελόντρια Πολιτικής Προστασίας., Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, Προϊστάμενος Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Γκριτζάπης, Αστυνόμος Ά, Εκπαιδευτής μή επανδρωμένων οχημάτων, Ελληνική Αστυνομία, Αντώνης Αντζουλάτος, Μιχαήλ Χάλαρης, Δρ. Χημικός Αντιπύραρχος Π.Σ. και Σοφία Κάρμα Δρ. Χημικός Μηχανικός, ΕΔΙΠ ΕΜΠ Εκπρόσωποι Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων, Νίκος Πουλιέζος, Διερευνητής Ασφαλείας Πτήσεων, Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων & Ασφάλειας Πτήσεων «Διερεύνηση ατυχημάτων και drones» και Ρένος Παπάσχος, Πρόεδρος της Π.Ε.Χ.Μ.Ε.Α. Τ

Το συνέδριο οργανώνεται από την εταιρεία iForce Επικοινωνίες υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Ιπτάμενου Προσωπικού Σωμάτων Ασφαλείας & Δημοσίων Υπηρεσιών (Π.Ε.Ι.Π.Σ.Α.Δ.Υ.), την Πανελλήνια Ένωση Πιλότων (Π.Ε.Π), του ΤΕΙ Χαλκίδας και του Διιδρυματικού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών» του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης – Πυροσβεστική Ακαδημία.

Συμμετέχουν στελέχη, εμπειρογνώμονες, από το Υπουργείο Μεταφορών, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την ΥΠΑ, τα σώματα ασφαλείας, αεροπορικές εταιρείες της Ελλάδος και του εξωτερικού, συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς και ειδικοί των αεροπορικών θεμάτων καθώς και εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι. Σημαντική είναι κάθε χρόνο και η παρουσία της ακαδημαϊκής κοινότητας με καθηγητές και φοιτητές από το ΤΕΙ Χαλκίδας και διάφορα συναφή ΙΕΚ και σχολές του ιδιωτικού τομέα. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διερεύνηση από νομικής, επιστημονικής και οικονομικής πλευράς των δημοσίων και ιδιωτικών αερομεταφορών στο πλαίσιο των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς πρακτικής με σκοπό την ανάπτυξη της αγοράς προς όφελος τόσο του δημοσίου συμφέροντος όσο και της επιχειρηματικότητας.

Χορηγοί Συνεδρίου: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΡΠΙΝΗ, ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Χορηγοί Επικοινωνίας: AIRNEWS.GR, AVIATION NEWS, GREEK AIR NEWS, GREEK TRAVEL PAGES, METAFORESPRESS.GR, TRAVELLING NEWS, TRAVEL DAILY NEWS, ZOOGLA.GR, ESTIATV. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ WWW.IFORCE.GR Ή ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές, χορηγικές δυνατότητες: Κα Κατερίνα Πάντζα, info@iforce.gr, 210-3392500 LINKS: www.iforce.gr, www.peipsady.gr, www.hellenicpilotsassociation.org, Εταιρική Επικοινωνία & Επιμέλεια Οργάνωσης: iForce Επικοινωνίες Α.Ε. Ακαδημίας 28, 106 71 Αθήνα • Τηλ: +30.210.339.2500 • Φαξ: +30.210.339.2318 info@iforce.gr • www.iForce.gr (άποψη από το αεροπορικό συνέδριο του 2016) Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες “με το κλειδί στο χέρι” ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας.

Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου ‘‘Fortune 500’’, διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.  Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης