Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του C.D.U. – C.S.U. κ. Μίκαελ Φούξ είχε σήμερα ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, στο πλαίσιο της 24ωρης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο κ. Φούξ στην Αθήνα.

Στη συνάντηση του κ. Φουξ με τον κ. Σάλλα, συζητήθηκαν τα θέματα που άπτονται της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά και οι προοπτικές που διανοίγονται, σταδιακά, για τις τράπεζες, τις ελληνικές επιχειρήσεις και την ανάκαμψη της οικονομίας, μετά από την προσδοκώμενη ολοκλήρωση της αξιολόγησης του παρόντος οικονομικού προγράμματος από τους θεσμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σάλλας είπε ότι η εξέλιξη αυτή θα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μετά από τόσα χρόνια ύφεσης και θυσιών εκ μέρους του ελληνικού λαού, θα αρχίσει μία νέα προοπτική αναστροφής του οικονομικού κλίματος, που θα μπορούσε να ενισχύσει την τραπεζική σταθερότητα και τη ρευστότητα του συστήματος με ανταγωνιστικότετρους όρους (επαναφορά του waiver από την Ε.Κ.Τ., αναβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας, κλπ), θέτοντας τις βάσεις για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης. Για το σκοπό αυτό, πρόσθεσε ο κ. Σάλλας, θεωρεί σημαντική την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των αναπτυξιακών προγραμμάτων, που θα ενισχύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Φούξ από την πλευρά του επισήμανε το αυξημένο ενδιαφέρον της Γερμανίας για την επιτυχή ολοκλήρωση των προσπαθειών του ελληνικού λαού για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση και τη βοήθεια που προσφέρει η γερμανική κυβέρνηση. Δήλωσε ότι κατανοεί απόλυτα τα προβλήματα της επιχειρηματικής κοινότητας και μίλησε ενθαρρυντικά για τις κινήσεις που σχεδιάζει ο τραπεζικός και ο επιχειρηματικός κόσμος για την αναδιάρθρωση σημαντικών κλάδων της οικονομίας. Τόνισε, μάλιστα, ότι και ο ίδιος θα συμβάλει από τη δική του πλευρά στην προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Στο γεύμα που παρέθεσε ο κ. Σάλλας στον κ. Μίκαελ Φούξ, συμμετείχαν διακεκριμένοι Ελληνες επιχειρηματίες. Ο κ. Θόδ. Φέσσας πρόεδρος του ΣΕΒ, ο κ. Κ. Μίχαλος πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ο κ. Δημ. Κοπελούζος του ομώνυμου Ομίλου, ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης της Aegean, ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης της Grecotel , ο κ. Βασ. Κλωντζάρης της Bayer , ο κ. Ιωάννης Καλλίγερος της Mercedes Benz, ο κ. Βασίλης Φουρλής του ομίλου Φουρλή, ο κ. Κλέμενς Ζέμτνερ από τη Γερμανική πρεσβεία, ο κ. Σταύρος Λεκκάκος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς και ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης