Σήμερα αναμένεται να κατατεθούν στη διοίκηση της Attica Bank οι προτάσεις των ενδιαφερομένων επενδυτών για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 434 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για την απόκτηση ποσοστού στην Attica Bank θα εκδηλώσουν τουλάχιστον τρία μεγάλα ξένα επενδυτικά κεφάλαια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΤΣΜΕΔΕ ως βασικός μέτοχος επιθυμεί να καλύψει έως και το 51% της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι να εισφέρει 217 εκατ. ευρώ, ωστόσο τόσο τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας όσο και η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βλέπουν με επιφύλαξη το ενδεχόμενο αυτό, καθώς επιθυμούν να υπάρξει διεύρυνση της μετοχικής βάσης της τράπεζας.

Την επόμενη Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank με θέμα την είσοδο νέων επενδυτών στην αύξηση κεφαλαίου και έως τότε θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει εάν το ΤΣΜΕΔΕ θα συμμετάσχει σ’ αυτήν διατηρώντας τουλάχιστον το 34% της τράπεζας.

Το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank έχει προτείνει αύξηση με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων, κοινών, ονομαστικών μετοχών, αφενός υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, κατόχων κοινών μετοχών, αφετέρου με ιδιωτική τοποθέτηση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων στην Ελλάδα ή/και το εξωτερικό, η οποία δεν αποτελεί δημόσια προσφορά, με περιορισμό του δικαιώματος προτιμήσεως των υφιστάμενων μετόχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αύξηση προτείνεται να λάβει χώρα μετά την αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της τράπεζας με ταυτόχρονη συνένωση και μείωση του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών (reverse split) και την επακολουθούμενη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετοχών.

Όσον αφορά στην τιμή διάθεσης, σημειώνεται ότι θα καθοριστεί από την αρμόδια έκτακτη γενική συνέλευση που θα εγκρίνει την αύξηση, ενώ δεν θα υπολείπεται του 0,30 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης