Σεβασμό στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε. αλλά και αλληλεγγύη ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγο αφότου οι Βρυξέλλες έδωσαν μια επιπλέον προθεσμία στη Γαλλία για να συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές επιταγές ως προς το μέγεθος του ελλείμματος.

«Οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε προς τους ευρωπαϊκούς κανόνες, όμως ξέρουμε πως ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς εταίρους μας βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε μια κατάσταση δυσχερέστερη από τη δική μας και ξέρουμε πως έχουμε κοινή ευθύνη, πως οφείλουμε να φανούμε αλληλέγγυοι» τόνισε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε αυτήν την εβδομάδα να δώσει λίγο περισσότερο χρόνο στη Γαλλία για να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να μην επιβάλει άμεσα κυρώσεις για την παραβίαση του ορίου του ευρωπαϊκού ελλείμματος από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της περιφέρειας.

Ο Σόιμπλε και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν χάνουν ευκαιρία να υπογραμμίζουν τη σημασία του σεβασμού στους δημοσιονομικούς κανόνες. Όμως τις τελευταίες εβδομάδες φροντίζουν να μην επικρίνουν δημόσια τη Γαλλία, πρώτο εμπορικό εταίρο της χώρας τους, πετώντας το μπαλάκι στις Βρυξέλλες όσον αφορά στον τρόπο διαχείρισης των γαλλικών παραβάσεων.

Διαβάστε επίσης: Γιούνκερ: «Δεν είμαι γραφειοκράτης»
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014, 12:45

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης