Οι ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά του Βιετνάμ σε τομείς που ενδιαφέρουν τις ελληνικές επιχειρήσεις συζητήθηκαν σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Δράσεων Εξωστρέφειας «ExportReady» του ΣΕΒ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με στόχο την προετοιμασία της επιχειρηματικής αποστολής που, από κοινού, συντονίζουν ο ΣEB, ο ΕΒΕΑ και ο ΣΕΒΕ, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, της πρεσβείας του Βιετνάμ στην Ελλάδα και του Οργανισμού Enterprise Greece, στο Ανόι και το Χο Τσι Μιν, από τις 9 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, στην εκδήλωση επισημάνθηκε ότι Βιετνάμ αποτελεί σημαντικό και ανερχόμενο οικονομικό παράγοντα της περιοχής του ASEAN και της Ασίας γενικότερα.

Επιπλέον, τονίστηκε πως η αναπτυξιακή δυναμική της ασιατικής χώρας τα τελευταία 30 χρόνια είναι αξιοσημείωτη, ενώ οι οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις έδωσαν ώθηση στην ταχεία οικονομική ανάπτυξη και μετέτρεψαν το Βιετνάμ σε μια δραστήρια και δυναμική οικονομία. Η χώρα σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 6,3% το 2017 και αναμένεται να διατηρήσει παρόμοιο ρυθμό το 2018 και το 2019. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για τη δυναμική διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και σημαντικές ευκαιρίες για συνεργασίες σε τομείς, όπως ο αγροτικός, ο κατασκευαστικός, ο μηχανολογικός εξοπλισμός αλλά και ο φαρμακευτικός.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΣΕΒ Κωνσταντίνο Μπίτσιο, «κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών, ο ΣΕΒ συνδράμει με στοχευμένες υπηρεσίες την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Αυτές οι υπηρεσίες βοηθούν τα μέλη μας να εντοπίζουν επιχειρηματικές ευκαιρίες και να συνάπτουν επιχειρηματικές συμφωνίες. Το εμπόριο ανάμεσα στην Ελλάδα και το Βιετνάμ έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, από 150 εκατομμύρια ευρώ το 2014 σε 236 εκατ. ευρώ το 2017. Η ανερχόμενη οικονομία του Βιετνάμ προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες στις ελληνικές επιχειρήσεις για τη σύναψη επωφελών επιχειρηματικών συμφωνιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ, ο οποίος πρόκειται να συνοδεύσει την αποστολή, ο πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα κ. Nguyen Manh Cuong, όπως επίσης ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, μέλος της Διοικητικής Επιτροπής και υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ.

Πηγή: naftemporiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης