Ιδιαίτερα θετικά είναι τα προσωρινά στοιχεία για τις αφίξεις τουριστών στο επτάμηνο Ιανουάριος-Ιούλιος 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Ετήσια αύξηση 31% για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Σύμφωνα με το ΣΕΤΕ τα στοιχεία που διαθέτει οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο στόχος των 19 εκατ. επισκεπτών στη χώρα μας το 2014 θα επιτευχθεί, παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη ρωσική και ουκρανική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αθήνα συνεχίζει την εντυπωσιακή ανάκαμψή της με τις αφίξεις να ενισχύονται 31% σε επίπεδο έτους και κατά 25% τον Ιούλιο, γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση ότι θα ξεπεραστεί ο στόχος των επιπλέον 750.000 αφίξεων που έχει τεθεί για το τρέχον έτος.

Όλα τα σημαντικά αεροδρόμια της χώρας παρουσιάζουν διψήφιες αφίξεις τον Ιούλιο, με πρωταθλητές πέραν του αεροδρομίου της Αθήνας και γι’ αυτά των Χανίων (22,9%), της Μυκόνου (39,9%), της Σαντορίνης (26,7%) και της Καλαμάτας (62,5%).

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος εξαίρεση αποτελεί το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο φαίνεται πως έχει πλέον φθάσει τα όρια της φέρουσας ικανότητάς του (αύξηση μόλις 2,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013), ενώ υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα επόμενα χρόνια, δεδομένου πως η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι δεν έχει καν δημοπρατηθεί, αλλά και οι αναγκαίες βραχυπρόθεσμα βελτιώσεις στο υφιστάμενο αεροδρόμιο δεν έχουν δρομολογηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης