Μαύρα σύννεφα συγκεντρώνονται για το 2015, τονίζει σε μήνυμά του για τη νέα χρονιά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης και υπογραμμίζει ότι σε είκοσι μέρες έχουμε εκλογές και το μόνο που ακούμε είναι κραυγές αγωνίας, φόβου και θυμού.

«Αναμένουμε να ακούσουμε ένα συγκεκριμένο, πειστικό, πρακτικά εφαρμόσιμο πρόγραμμα τετραετίας για ανάπτυξη, καλύτερη δημόσια διοίκηση, υγεία, παιδεία. Ένα πρόγραμμα που θα θωρακίζει τον ελληνικό τουρισμό και το θαύμα που έχει μέχρι σήμερα επιτελέσει» αναφέρει στο μήνυμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2014 υπήρξε αναμφίβολα η «χρυσή» χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, σημειώνει ο κ. Ανδρεάδης, προσθέτοντας ότι η χώρα, ύστερα από πέντε χρόνια βαθιάς ύφεσης, προσπάθησε να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική της κρίση με συρρικνωμένη την οικονομία της κατά 25%, ενώ την ίδια χρονιά, η ίδια χώρα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, εισήλθε στην παγκόσμια τουριστική δεκαπεντάδα.

Για πρώτη φορά ξεπεράσαμε το όριο των 20 εκατομμυρίων αφίξεων (για την ακρίβεια 21,5 εκατ. χωρίς να προσμετρώνται οι αφίξεις κρουαζιέρας- επιπλέον 2,5 εκατ.), ανέφερε.

«Για πρώτη φορά πετύχαμε υπερ-τετραπλάσιο ρυθμό αύξησης 20% (μετά το 15% του 2013), σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές μας Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Κροατία, αποσπώντας νέα κρίσιμα μερίδια αγοράς. Αποτέλεσμα αυτών των εκπληκτικών επιδόσεων ήταν να δημιουργηθούν περισσότερες από 100.000 νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην παράλληλη μείωση της ανεργίας και για πρώτη φορά, επίσης έπειτα από έξι χρόνια, να επανέλθει το ΑΕΠ της χώρας σε θετικό πρόσημο» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις, καταλήγει ο κ. Ανδρεάδης, «είμαστε έτοιμοι να ριχτούμε στη μάχη, ώστε να διαφυλάξουμε τις επιτυχίες του ελληνικού τουρισμού και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα να δουλεύουμε για την επίτευξη των επόμενων στόχων μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης