Σε υψηλό έξι ετών σκαρφάλωσε τον Απρίλιο η οικονομική δραστηριότητα της Ευρωζώνης, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας ερευνών Markit.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης ενισχύθηκε στις 56,8 μονάδες τον Απρίλιο από 56,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας ταυτόχρονα την αρχική εκτίμηση που ήταν στις 56,7 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία της Markit έδειξαν μικρή επιβράδυνση σε Γερμανία (στις 56,7 μονάδες ο δείκτης PMI) και Γαλλία (56,6 μονάδες), ενώ στην Ιταλία η οικονομική δραστηριότητα σκαρφάλωσε κοντά σε υψηλά 10 ετών (56,8 μονάδες).

Στην Ισπανία ο δείκτης κατέγραψε υψηλά 20 μηνών (57,3 μονάδες).

Ειδικότερα, για τον κλάδο των υπηρεσιών η Markit ανακοίνωσε ότι ο δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 56,4 μονάδες τον Απρίλιο, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με τα τελικά στοιχεία να διαμορφώνονται λίγο πάνω από την αρχική εκτίμηση, η έρευνα των δεικτών PMI παρουσιάζει μία οικονομία η οποία αναπτύσσεται με ενθαρρυντικά ισχυρό ρυθμό, ενώ οι κίνδυνοι μετακινούνται από καθοδικοί προς μία πιο ισορροπημένη κατάσταση» σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.

zougla, newsroom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης