Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθε η αξία των γερμανικών εξαγωγών και εισαγωγών τον Ιούλιο, υποδηλώνοντας ότι η ζήτηση από το εξωτερικό για προϊόντα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας παραμένει ισχυρή παρά την επιβράδυνση στην Κίνα, ενώ καλά κρατεί και η εγχώρια ζήτηση.

Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,4% σε μηνιαία βάση στα 103,4 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 2,2% στα 80,6 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τις υψηλότερες τιμές από τότε που ξεκίνησε η συλλογή των στοιχείων αυτών το 1991, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση των εξαγωγών κατά 0,7% και των εισαγωγών κατά 0,5%. Ωστόσο, τόνισαν ότι είναι δικαιολογημένη κάποια επιφυλακτικότητα.

«Η έναρξη του δεύτερου εξαμήνου του έτους φαίνεται εξαιρετική, αλλά υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το μέλλον. Τον Αύγουστο, ξεκίνησε η αναταραχή στα νομίσματα πολλών αναδυόμενων αγορών και στις κινεζικές χρηματιστηριακές αγορές» σχολίασε ο Στέφαν Σίλμπε, οικονομολόγος στην HSBC Trinkhaus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατά συνέπεια, οι γερμανικές εξαγωγές δεν θα συνεχίσουν να αυξάνονται με αυτόν τον ρυθμό. Αυτό υποδηλώνουν, για παράδειγμα, οι πρόδρομοι δείκτες. Ο εξαγωγικός κλάδος θα έχει χειρότερες επιδόσεις τους επόμενους μήνες» εκτίμησε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης