Σε έξι δόσεις ο ΕΝΦΙΑ;

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016, 13:00
Σε έξι δόσεις ο ΕΝΦΙΑ;
Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να αυξήσει τον αριθμό των δόσεων για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, πέραν αυτών που προκύπτουν από τον νόμο, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι για την πληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε σήμερα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής ( ΚΥΣΟΙΠ), ότι εξετάζεται να επανέλθει το καθεστώς των έξι δόσεων, όπως έγινε και τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Ο νόμος προβλέπει την καταβολή του φόρου σε μηνιαίες δόσεις έως και το τέλος κάθε έτους, με αποτέλεσμα για εφέτος να προκύπτουν τέσσερις δόσεις, με πρώτη τον Σεπτέμβριο, δεδομένου ότι η εκκαθάριση του φόρου θα γίνει τον Αύγουστο.

Ωστόσο, στο Υπ. Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να προωθήσουν σχετική ρύθμιση, όπως έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε έξι δόσεις.

Αυτό σημαίνει ότι η καταβολή του φόρου από τους φορολογουμένους θα επιμηκυνθεί έως και τον Φεβρουάριο του 2017.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, είπε ότι εξετάζονται διάφορα σενάρια προς την κατεύθυνση αυτή.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016, 13:27