«Η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, και για λίγες ημέρες δεν βγήκε από το ευρώ» τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν. «Φαντάζεστε πόσο πιο τρομερό θα ήταν από αυτά που έζησε η Ελλάδα και οι Έλληνες;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση εάν αυτό είναι έμμεση αιχμή προς τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Σαπέν δήλωσε με νόημα «μπορώ να πω, ότι η άφιξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν ανακουφιστική για όλους μας, διότι μπορέσαμε να δουλέψουμε με εποικοδομητικό τρόπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην υπουργός σχολίασε ότι «είναι δύσκολο να πει κανείς αν η Ελλάδα βγαίνει από το τούνελ, γιατί είναι στους Έλληνες να το κρίνουν παρά σε εμάς από το εξωτερικό. Αλλά αυτό που είδα εγώ, ήταν η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού».

Η χώρα, τόνισε χαρακτηριστικά ο Μ. Σαπέν, «θα μπορούσε να είχε πέσει στον γκρεμό, κάτι που θα ήταν τρομερό, ακόμη πιο τρομερό από αυτό που γνώρισε η Ελλάδα, από αυτό που γνώρισαν οι Έλληνες. Γι’ αυτό αγωνιστήκαμε στο πλευρό της Ελλάδας. Για να μπορέσουν να επωφεληθούν από την απαραίτητη αλληλεγγύη. Το ευρώ, μπορείτε να φανταστείτε την Ελλάδα χωρίς ευρώ; Όλοι γνωρίζουν και ιδιαίτερα οι Έλληνες ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικά απόλυτα καταστροφικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης