Σαμοθράκη: 3,1 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο από τις πλημμύρες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, 11:14
Σαμοθράκη: 3,1 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο από τις πλημμύρες
Με το ποσό των 3,1 εκατ. ευρώ ενισχύεται η Σαμοθράκη για έργα αποκατάστασης μετά τις ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 25ης Σεπτεμβρίου, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διατεθούν για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Σαμοθράκης, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές εξαιτίας των βροχοπτώσεων.

«Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και των αυτοδιοικητικών φορέων του νησιού και κινητοποιήσαμε κάθε διαθέσιμο μέσο για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών. Τόσο η κυβέρνηση όσο και το Υπουργείο Οικονομίας είμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων και δεσμεύσαμε τους απαραίτητους πόρους που θα χρηματοδοτήσουν την υλοποίηση των έργων στο οδικό δίκτυο, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στο νησί» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης για τη χρηματοδότηση των έργων.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της θωράκισης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ο αναπληρωτής υπουργός με απόφασή του, στις 6 Νοεμβρίου 2017, ενέκρινε τη χρηματοδότηση ειδικού προγράμματος αντιπλημμυρικής προστασίας για τον Έβρο και τη Σαμοθράκη, ύψους 26,3 εκατ. ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, 11:40