Αντιμέτωπος με σημαντικές προκλήσεις είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) και οι τρέχουσες εντάσεις μεταξύ των εμπορικών εταίρων αποτελούν τεστ για την εμπορική κοινότητα, δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΕ, Ρομπέρτο Αζεβέντο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με τον υπουργό Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας της Ρουμανίας, Στέφαν Ράντου Οπρέα, πριν από τη συνάντηση των υπουργών Εμπορίου των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται στο Βουκουρέστι, στο πλαίσιο της ρουμανικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

«Οι κίνδυνοι είναι πραγματικοί» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΠΟΕ, συμπληρώνοντας ότι «η έκθεση που εξέδωσε πρόσφατα ο ΠΟΕ προειδοποιεί ότι το α’ τρίμηνο του 2019 θα καταγραφεί η μικρότερη οικονομική ανάπτυξη από το 2010 και έπειτα και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μειώσουμε τις εντάσεις. Θα συζητήσουμε κατά τη διάρκεια της συνάντησης (των υπουργών Εμπορίου) για να δούμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε το διεθνές οικονομικό σύστημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως εκ τούτου – συμπλήρωσε – «πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μετριάσουμε τις εντάσεις στην οικονομία. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να αποσυμφορήσουμε την κατάσταση και μετά να βρούμε κοινό τόπο και σημείο για την επίλυση των οικονομικών διαφωνιών». Οι εργασίες της άτυπης συνόδου των υπουργών Εμπορίου των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ολοκληρώνονται σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης