Ο ιδιωτικός τομέας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις ανατροπές που θα επέλθουν με στόχο την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Έτσι, οι εργασιακές σχέσεις μπαίνουν ξανά στο στόχαστρο της τρόικας, που τώρα ζητεί μεγαλύτερη ευελιξία στο ωράριο εργασίας, κάτι που φέρνει στο τραπέζι την επιστροφή στην εξαήμερη εργασία, καθώς και νέες περικοπές στις αποζημιώσεις, σε περίπτωση απόλυσης ή συνταξιοδότησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», η τρόικα ζητεί μεγαλύτερη ευελιξία στις προσλήψεις και τις απολύσεις. Έτσι, θέτει επί τάπητος τον χρόνο της προειδοποίησης για την απόλυση υπαλλήλου και το κόστος της απόλυσης.

Επιπλέον, ζητεί να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να ζητούν διαφορετικό ωράριο εργασίας μέσα στην ημέρα και την εβδομάδα (αντί της διευθέτησης του χρόνου εργασίας σε 4μηνη ή και 9μηνη βάση, που προβλέπει ο νόμος).

Ακόμη, ζητείται η κατάργηση του πενθημέρου, με αύξηση των ημερών εργασίας στις 6, με ελάχιστο χρόνο ανάπαυσης τις 11 ώρες την ημέρα και κατάργηση των περιορισμών που υπάρχουν στην εναλλαγή μεταξύ της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης