Πτώση 33% στις κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές από Βρετανούς ανακοίνωσε για το α` δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου ο κορυφαίος τουριστικός όμιλος Thomas Cook, γεγονός το οποίο αναμένεται ότι θα πλήξει σημαντικά τα κέρδη του.

Το συγκεκριμένο 15ήμερο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό –όσο παράξενο και εάν φαίνεται– για τον κλάδο, ενώ η Thomas Cook υποστηρίζει ότι η πτώση θα πρέπει να αποδοθεί και στο γεγονός ότι «έκοψε» ορισμένους προορισμούς ταξιδιών, στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης δαπανών που έχει ανακοινώσει. «Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι έχουμε μειώσει κατά 8% τον “όγκο” ταξιδιών τα οποία κλείνουμε και ως εκ τούτου και σε αυτή την κίνηση θα πρέπει να αποδοθεί η μείωση των κρατήσεων» τονίζεται σε επίσημη ανακοίνωση του βρετανικού ομίλου διοργάνωσης ταξιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο όμιλος, μετά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπισε τον Νοέμβριο, καθώς έφθασε ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία, έχει φροντίσει να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα μείωσης δαπανών, κυρίως στις δραστηριότητές του στη Βρετανία. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος συνεργάζεται πλέον με λιγότερα αλλά αρκούντως πολυτελή ξενοδοχεία ανά την υφήλιο, ενώ έχει ενισχύσει και τη θυγατρική για online κρατήσεις ταξιδιών. Επίσης έχει ανακοινώσει ότι εντός των επόμενων δύο ετών θα προχωρήσει στο κλείσιμο περίπου 200 υποκαταστημάτων του ανά τον κόσμο, από τα 1.300 που λειτουργούν αυτή τη στιγμή.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης