Μία πρόταση της Παγκόσμιας Τράπεζας βάζει φωτιά στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση ανάμεσα σε δανειστές και ελληνική κυβέρνηση.

Τα συναρμόδια υπουργεία ξεκαθαρίζουν ότι το θέμα του αφορολόγητου έκλεισε με την προηγούμενη αξιολόγηση και δεν συζητείταιΗ Παγκόσμια Τράπεζα ούτε λίγο ούτε πολύ εισηγήθηκε τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ ή και χαμηλότερα. Στόχος είναι να εξοικονομηθούν πόροι 0,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος από τις συνολικές δαπάνες για την προνοιακή πολιτική και την καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης το 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο «μικροσκόπιο» της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία διαδραματίζει ρόλο συμβουλευτικό στις διαπραγματεύσεις, μπαίνουν επίσης και περί τα 30 από τα συνολικά 200 επιδόματα. Η πλειονότητα των εν λόγω επιδομάτων σχετίζεται με την ιατροφαρμακευτική κάλυψη εκτός δημόσιου συστήματος υγείας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η εισήγηση της Παγκόσμιας Τράπεζας έχει ήδη απορριφθεί από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, ωστόσο άγνωστη παραμένει η θέση των εκπροσώπων των θεσμών.

Εξάλλου τα υπουργεία ξεκαθαρίζουν ότι το θέμα του αφορολόγητου έκλεισε με την προηγούμενη αξιολόγηση και δεν συζητείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προνοιακή πολιτική της κυβέρνησης αναμένεται να τεθεί αύριο στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης στη συνάντηση που θα έχει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Θεανώ Φωτίου με τους θεσμούς.

Στην ατζέντα θα βρεθεί μεταξύ άλλων η ενιαία βάση δεδομένων για όλα τα επιδόματα (που ήδη βρίσκεται σε ισχύ) αλλά και η μετατροπή του ΟΓΑ σε ενιαία αρχή πληρωμών.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης