Σε κάθε τόνο, με κάθε τρόπο η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση, Προβολή και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδας εναντιώνεται στη δημιουργία αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Αυτή τη φορά η κινητοποίηση οργανώνεται πιο δυναμικά με σκοπό την αποφυγή δημιουργίας του αεροδρομίου που -όπως λένε οι ίδιοι -προβάλλεται ως μοναδική λύση ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο κλιμάκωσης της κινητοποίησης δημιουργήθηκε μία ιστοσελίδα ,η prosoxiaerodromio.gr, στην οποία αναρτάται υλικό με το οποίο προβάλλονται επιχειρήματα κατά της δημιουργίας του αεροδρομίου Καστελλίου.

Ένα από τα κυριότερα επιχειρήματα της Πρωτοβουλίας Πολιτών είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη περιβαλλοντική ρύπανση.

Επιπρόσθετα ως επιχειρήματα αναφέρονται η «χωρίς επιστροφή επιβάρυνση και εγκατάλειψη της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, με συνέπεια την απώλεια γης, εργασίας και εισοδήματος» αλλά και «οι σοβαρές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία 22.000 κατοίκων της περιοχής¨.
Μάλιστα, μέσω του site οι αναγνώστες μπορούν να ανακατευθυνθούν σε ιστοσελίδα ηλεκτρονικού ψηφίσματος κατά της δημιουργίας του αεροδρομίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, το site φιλοξενεί δημοσιεύματα , έρευνες και άλλα που αφορούν στο πολύκροτο θέμα ενώ γίνεται ειδική αναφορά στους κατοίκους της περιοχής του «Ελ. Βενιζέλος» που μιλούν για ζωή τους αναφορικά με την συνύπαρξη με το αεροδρόμιο.

Πηγή: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης