Την κατάργηση του 70% των απαιτούμενων διαδικασιών αδειοδοτήσεων έναρξης ή λειτουργίας των επιχειρήσεων έως το τέλος του χρόνου σχεδιάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Νίκος Δένδιας μιλώντας στην εκδήλωση του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων LSE, αυτό θα γίνει μέσω μιας πρωτοποριακής μεθόδου που είναι υπό συζήτηση με την Παγκόσμια Τράπεζα, με στατιστική απεικόνιση των δεδομένων κινδύνου για την κοινωνία σε τρεις κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διευκρίνισε πως η μία κατηγορία περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της οικονομικής δραστηριότητας και δεν χρειάζεται καμία αδειοδότηση, φέροντας ως παράδειγμα τα περίπτερα.

Μία άλλη κατηγορία, η οποία είναι περίπου το 20% της οικονομικής δραστηριότητας, μπορεί να αδειοδοτείται, να καταθέτει φάκελο και να ελέγχεται δειγματοληπτικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως μόνο το 10% της σημερινής οικονομικής δραστηριότητας είναι απαραίτητο για την κοινωνία να αδειοδοτείται προκαταβολικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ανέφερε ότι ο ορίζοντας για τις αλλαγές είναι ο Ιούνιος του 2015. Και μέχρι τότε θα έχει αλλάξει τελείως το πτωχευτικό δίκαιο και η αντιμετώπιση που υπάρχει για την πτώχευση. «Το ρίσκο πρέπει να ενθαρρύνεται, όχι να τιμωρείται» σημείωσε ο κ. Δένδιας.

X.Λ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης