Οι επενδυτές από το Αμπου Ντάμπι το ήθελαν πολύ. Η Σκότλαντ Γιαρντ πάλι έπρεπε οπωσδήποτε να συμμορφωθεί με το επιτακτικό αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης για περικοπές δαπανών. Οι επενδυτές πλήρωσαν 150 εκατ. ευρώ περισσότερα από την αρχική τιμή πώλησης (300 εκατ. ευρώ). Και κάπως έτσι το ιστορικό κτιριακό συγκρότημα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου πέρασε επισήμως σε αραβικά χέρια.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες στεγάζονται στο κτιριακό συγκρότημα επί της οδού Μπρόντγουεϊ, στη συνοικία του Ουέστμινστερ, επί σχεδόν μισό αιώνα. Η απόφαση των βρετανικών Αρχών όμως ήταν ομόφωνη: τα γραφεία έπρεπε να μεταφερθούν σε μικρότερες εγκαταστάσεις και τα έσοδα από την πώληση να διατεθούν για την αναβάθμιση των τεχνολογιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξοπλισμένοι με ταμπλέτες, έξυπνα τηλέφωνα και κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, οι αστυνομικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου αναμένεται στο εξής να περνούν περισσότερο χρόνο στους δρόμους και λιγότερο στα γραφεία τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

Η Σκότλαντ Γιαρντ, αναφέρουν οι Financial Times, είχε συνολικά 11 προσφορές. Της Abu Dhabi Financial Group όμως, η οποία σκοπεύει να μετατρέψει τα γραφεία σε πολυτελή διαμερίσματα, ήταν μακράν η καλύτερη. Το μόνο που σίγουρα θα παραμείνει στη θέση του να θυμίζει τις εποχές δόξας που τηλεοπτικές και κινηματογραφικές σκηνές γυρίζονταν στο κτιριακό συγκρότημα είναι η περιστρεφόμενη πινακίδα-σήμα κατατεθέν της Σκότλαντ Γιαρντ.

Οταν ολοκληρωθεί η πώληση, το επιχειρησιακό κέντρο ελέγχου της Σκότλαντ Γιαρντ θα μεταφερθεί στο κτίριο Κέρτις Γκριν, στη συνοικία Βικτόρια Εμπάνκμεντ, κατά μήκος του Τάμεση. Μία συλλογή από αντικείμενα και ενθύμια τα οποία χρονολογούνται από την ίδρυση της υπηρεσίας, το 1829, θα τοποθετηθούν στις προθήκες μουσείου, αφιερωμένου στην ιστορική υπηρεσία και το έργο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης