Στις 30 Μαΐου, ημέρα Πέμπτη, θα καταβάλει τις συντάξεις Ιουνίου το Δημόσιο. Την ίδια ημερομηνία θα πληρωθούν και οι συντάξεις του ΙΚΑ, του ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, των υπόλοιπων ταμείων του Υπουργείου Εργασίας αλλά και οι προσωρινές συντάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα πληρώσουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, ενώ οι επικουρικές θα καταβληθούν την Τρίτη 4 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι οι ημερομηνίες καταβολής των κύριων και επικουρικών αναμένεται να αλλάξουν βάσει των διατάξεων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις. Για τους μισθωτούς του ΕΦΚΑ οι συντάξεις θα πληρώνονται όπως γίνεται μέχρι σήμερα, την προτελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Ωστόσο, για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβάλλονται οι συντάξεις αντί για την πρώτη εργάσιμη του μήνα που είναι σήμερα, την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα. Πρακτικά, δηλαδή, για τη σύνταξη Ιουλίου θα πληρωθούν στις 27 Ιουνίου αντί για 1η Ιουλίου που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Οι επικουρικές συντάξεις θα καταβάλλονται με τις νέες ρυθμίσεις την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα αντί για τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα του μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης