Σε ακριβή υπόθεση αναδεικνύεται το ταξίδι από και προς Χανιά, με προορισμό την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

H Ryanair τερμάτισε και επίσημα τις πτήσεις από το “Δασκαλογιάννης” με τα Χανιά να συνδέονται με την πρωτεύουσα πλέον μονάχα με πτήση της Aegean, ενώ πτήσεις προς Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει και η Ellinair.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που προκαλεί πάντως εντύπωση είναι ότι το κρατικό αεροδρόμιο Ηρακλείου έχει περισσότερες αεροπορικές εταιρείες συγκριτικά με το αεροδρόμιο Χανίων της Fraport, με τις τιμές των εισιτηρίων – ιδιαίτερα προς Αθήνα – να είναι πολύ πιο φθηνές από τα Χανιά.

ΧΑΝΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Μέσω διαδικτύο αναζητήσαμε χθες τις τιμές για μια πτήση από Χανιά προς Αθήνα (με επιστροφή) για την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. Αναχωρώντας στις 2/7 λοιπόν και επιστρέφοντας στις 7, ο ταξιδιώτης θα κληθεί να πληρώσει τουλάχιστον 136 ευρώ, έχοντας μοναδική επιλογή την πτήση της Aegean.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις ίδιες ημερομηνίες στο Ηράκλειο υπάρχει δυνατότητα ταξιδιού με πέντε εταιρείες. Το ταξίδι Ηράκλειο – Αθήνα – Ηράκλειο από 2/7 – 8/7 με τη Ryanair κοστίζει από 53,15 ευρώ, ενώ από 2/7 – 7/7 με τη Volotea κοστίζει από 67 ευρώ, με την Ellinair από 209,71 ευρώ, με την Aegean από 113,24 ευρώ και με τη Sky Express από 139 ευρώ.

ΧΑΝΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για την ίδια περίοδο αναζητήσαμε τιμές πτήσεων με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Αναχώρηση από Χανιά στις 3 Ιουλίου και επιστροφή στις 9. Με την Aegean το κόστος ξεκινά από 193,18 ευρώ ανά άτομο και με την Ellinair (επιστροφή 10 Ιουλίου) το εισιτήριο ξεκινά από 155,18 ευρώ.

Στο Ηράκλειο το ίδιο δρομολόγιο τις ημερομηνίες αυτές, εκτελούν τρεις αεροπορικές εταιρείες. Με την Aegean το ελάχιστο κόστος είναι 150 ευρώ, με την Αstra 152 ευρώ και με την Ellinair 155 ευρώ.

ΠΛΟΙΟ

Αν κάποιος τώρα επιλέξει να… πνίξει τον πόνο του ακριβού αεροπορικού εισιτηρίου ταξιδεύοντας με το πλοίο της γραμμής, τότε θα χρειαστεί για να ταξιδέψει από Σούδα προς Πειραιά (χωρίς επιστροφή) 38 ευρώ για την οικονομική θέση, 45€ στα αεροπορικάκαθίσματα , από 43-47 ευρώ σε τετράκλινη ή τρικλινη καμπίνα, από 58-64 ευρώ σε δίκλινη και από 88-107 σε μονόκλινο.

Η… ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΤΕΛ

Δεν λείπουν πάντως οι ταξιδιώτες που επιλέγουν την… ανταπόκριση του ΚΤΕΛ Χανίων, καθώς το εισιτήριο προς Ηράκλειο, ώστε να αναχωρήσουν από εκεί, κοστίζει 15 ευρώ.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης