Ανάσα αναμένεται να δώσει το Υπουργείο Οικονομικών στους φορολογουμένους με χαμηλά εισοδήματα, καθώς βρίσκεται στα σκαριά σχέδιο απαλλαγής από το χαράτσι για ειδικές κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, εξετάζεται η απαλλαγή από το ΕΕΤΗΔΕ για τα ακίνητα των φορολογουμένων με ατομικό εισόδημα χαμηλότερο των 6.591 ευρώ.

Επίσης, μελετάται να δίνεται η δυνατότητα σε νοικοκυριά που έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ να πληρώνουν το χαράτσι με μειωμένο συντελεστή και σε περισσότερες από πέντε δόσεις.

Πιο αναλυτικά, οι εισηγήσεις που έχει δεχθεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είναι να μην πληρώσουν το τέλος ακινήτων φορολογούμενοι με ατομικό εισόδημα χαμηλότερο των 6.591 ευρώ, μακροχρόνια άνεργοι με μη διακοπτόμενο χρόνο ανεργίας ίσο ή μεγαλύτερο του ενός έτους και άνεργοι που επιδοτήθηκαν από τον ΟΑΕΔ λόγω τακτικής επιδότησης κατά τουλάχιστον έξι μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με «Τα Νέα», μειωμένο θα πληρώσουν το χαράτσι τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας και έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, καθώς και πολύτεκνοι και ανάπηροι με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Στα χέρια του υπουργού Οικονομικών βρίσκονται όλες οι προτάσεις σχετικά με την απαλλαγή ή τη μείωση του τέλους για εκείνους που ζουν σε ένδεια ή στα όρια της φτώχειας. Η απόφαση του Γιάννη Στουρνάρα θα δημοσιευθεί στα μέσα Μαΐου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης