Δωρεάν laptop, tablet και ίντερνετ θα αποκτήσουν οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος που είναι κάτοικοι των πρώτων οκτώ περιφερειών της Ελλάδας, όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το μέτρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δωρεάν laptop, tablet και ίντερνετ θα αποκτήσουν οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος που είναι κάτοικοι των πρώτων οκτώ περιφερειών της ΕλλάδαςΟι δικαιούχοι, που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα μπαίνουν σε ειδική ιστοσελίδα με τους κωδικούς του Taxisnet και θα επιλέγουν το πακέτο με τον εξοπλισμό, αλλά και την παροχή Internet που επιθυμούν, ενώ θα προμηθεύονται το κουπόνι χωρίς κάποια αίτηση.

Ο οδηγός του προγράμματος αναλύει όλη την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι της δράσης «Ψηφιακή Αλληλεγγύη». Το κουπόνι θα αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο (δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος) και θα περιλαμβάνει έναν μοναδικό αριθμό.

Το συνολικό κόστος του κουπονιού είναι το άθροισμα του κόστους και των 3 παροχών (πρόσβαση στο διαδίκτυο, εξοπλισμός, υποστήριξη) καθεμία από τις οποίες θα είναι διακριτά προκοστολογημένη. Δεν θα επιτρέπεται η μεταφορά ποσού από τη μία κατηγορία δαπάνης στην άλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας της δράσης και με χρήση των συνθηματικώνΟι δικαιούχοι πολίτες της δράσης, μέχρι σήμερα, ανέρχονται σε περίπου 289.000 πολίτες (username/password) του TAXISNET να δει αν είναι επιλέξιμος ωφελούμενος της δράσης ή όχι θα μπορεί να τυπώνει το μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να το λάβει στο mail του ή στο κινητό του.

Στη συνέχεια θα μπορεί να επισκέπτεται το Web Site του προγράμματος (που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη) και να αναζητήσει Παρόχους που έχουν κατάστημα στην περιοχή του και να εντοπίζει τις Προσφορές – «Πακέτα» που τον ενδιαφέρουν.

Δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος είναι οι πολίτες που κατοικούν στις Περιφέρειες Σύγκλισης όπου συμπεριλαμβάνονται η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη.

Οι δικαιούχοι πολίτες της δράσης, μέχρι σήμερα, ανέρχονται σε περίπου 289.000 πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι θα έχουν την δυνατότητα:

* να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση για ένα χρόνο με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (σταθερή ή κινητή (mobile))

* Να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ένα (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop

* Να υποστηριχθούν και ενημερωθούν –προαιρετικά- σε βασικά στοιχεία χρήσης του εξοπλισμού και του διαδικτύου Εδω να αναφέρουμε ότι το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί σε όλη την χώρα. Και αυτό γιατί στο πρόγραμμα δεν συμμετέχουν οι Περιφέρειες Αττικής, Κ. Μακεδονίας, Δ. Μακεδονίας, Στ. Ελλάδος και Ν. Αιγαίου αφού οι περιφερειάρχες των συγκεκριμένων περιφερειών της χώρας επέλεξαν να μη συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, προτιμώντας να διαθέσουν τα συγκεκριμένα κονδύλια σε άλλους σκοπούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης